Klasa I i III w nietypowy sposób powitały nadejście wiosny. Uczniowie uczestniczyli w warsztatach przygotowania i pieczenia pizzy w jednej z kaliskich pizzerii. Zadaniem dzieci było rozwałkowanie ciasta, posmarowanie sosem pomidorowym i „udekorowanie” go ulubionymi produktami. Do wyboru były: szynka, ser, salami, pieczarki, cebula, papryka, kukurydza, ananas). Nagrodą za pracę była pyszna i gorąca pizza. Na koniec dzieci otrzymały pamiątkowe dyplomy i puzzle. Wszystkim uczniom serdecznie gratulujemy uzyskania tytułu „Małego kucharza”.
Wpisy Powiązane '
12 KWI
Od mikmaka do zazuli czyli o regionalizmach w Polsce…
W dniu 10 kwietnia uczniowie klasy 3 wraz z wychowawcą odwiedzili bibliotekę w Szczypiornie. Tematem dzisiejszych zajęć były...
12 KWI
Mali ogrodnicy…
W dniu 9 kwietnia uczniowie klasy 3 postanowili przywitać wiosnę, siejąc lub sadząc rośliny. Chociaż za oknem prawdziwie letnia...
29 MAR
„Kopciuszek”
W Bajkowym Królestwie od bardzo dawna nie wydarzyło się nic niezwykłego. Od tak dawna, że nikt już nie pamięta jakichkolwiek...
21 MAR
Świątecznie, wiosennie i kolorowo, czyli wielkanocne tradycje nie są nam obce…
W dniu 21 marca uczniowie klasy 3 powitali wiosnę kosztując wielkanocne śniadanie... były jajka na miękko i na twardo, było zdobienie...