Klasa I i III w nietypowy sposób powitały nadejście wiosny. Uczniowie uczestniczyli w warsztatach przygotowania i pieczenia pizzy w jednej z kaliskich pizzerii. Zadaniem dzieci było rozwałkowanie ciasta, posmarowanie sosem pomidorowym i „udekorowanie” go ulubionymi produktami. Do wyboru były: szynka, ser, salami, pieczarki, cebula, papryka, kukurydza, ananas). Nagrodą za pracę była pyszna i gorąca pizza. Na koniec dzieci otrzymały pamiątkowe dyplomy i puzzle. Wszystkim uczniom serdecznie gratulujemy uzyskania tytułu „Małego kucharza”.
Wpisy Powiązane '
12 PAź
Dzień Edukacji Narodowej 2024
W piątek 11 października odbył się uroczysty apel z okazji zbliżającego się Dnia Edukacji Narodowej. Uczniowie podczas występu...
01 PAź
„Krudowie” – czyli kino w klasie….
W dniu 30 września b.r. uczniowie klasy 1 świętowali Dzień Chłopca. Z tej okazji chłopcy otrzymali drobne upominki, a potem wszyscy...
01 PAź
Poznajemy życie Słowian
W czwartek 26 września 2024 r. drugoklasiści odwiedzili bibliotekę, aby poznać Słowian. Dowiedzieli się jakie potrawy jedli nasi...
29 WRZ
Święto Pieczonego Ziemniaka
Co rocznym zwyczajem odbył się w naszej szkole festyn - Święto Pieczonego Ziemniaka. Pogoda dopisała, więc wszyscy świetnie się...