Dzień Zdrowia 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAW 2015 roku tematem przewodnim ogłoszonym przez cialis drugs online Światową Organizację Zdrowia jest „Bezpieczeństwo żywności”, a hasłem tegorocznych obchodów „Z pola na stół – uczyń jedzenie bezpiecznym”. Nasza szkoła zgodnie z ideą WHO propaguje zdrowy styl życia, aktywnie włącza się we wszystkie akcje, mające na celu promowanie zdrowej żywności. Dlatego nawiązując do Światowego Dnia Zdrowia w piątek 10 kwietnia 2015 roku włączyliśmy się w obchody tego dnia w wyjątkowy sposób. Uczniowie klas I – VI szkoły cialis shipped from canada podstawowej wystawili przedstawienie „Rzepka” na podstawie wiersza Juliana Tuwima. Opiekunem młodych aktorów była pani Marta Szczepaniak, zajmująca się promocją zdrowia w naszej szkole. Rzepa została http://genericcialis-onlineed.com/ wybrana nieprzypadkowo, jest ona bowiem what to take viagra with źródłem witaminy PP, C, beta-karotenu i witamin z grupy B. Jest to warzywo zapomniane, ale posiadające wiele zdrowotnych właściwości, m.in. podnosi naszą odporność. Aktorzy w barwnych strojach przygotowanych przez panie: Małgorzatę Zdobych i Danutę Stokłosę, wspaniale wcielili się w swe role. Po przedstawieniu uczniowie wzięli udział w prezentacji multimedialnej na temat bezpieczeństwa żywności. Dowiedzieli się, viagra for heart failure co może stać się czynnikiem powodującym ciężkie choroby, a nawet śmierć. Poznali zasadę „ 5 kroków do bezpiecznej żywności” propagowaną przez WHO. Dzień Zdrowia Nasi uczniowie wiedzą jak w prawidłowy sposób przetwarzać i przygotowywać pokarmy, aby były źródłem substancji odżywczych, a nie bakterii ,wirusów czy innych szkodliwych składników. Niemniej jednak lekcja, jaką odbyli była swoistym przypomnieniem pewnych zagadnień. Do najważniejszych należy wybór producenta, który może zagwarantować zdrowe pochodzenie żywności. Kulminacyjnym punktem obchodów Dnia Zdrowia było przygotowywanie zdrowych kanapek oraz sałatek przez uczniów naszej szkoły. Zgodnie z hasłem „Z pola na stół” produktami były warzywa i produkty zbożowe. Wszystkie działania prowadzono w higieniczny sposób. Po przygotowaniu posiłku uczniowie wraz z nauczycielami i pracownikami szkoły uczestniczyli we wspólnym, zdrowym drugim śniadaniu. Dzień Zdrowia, który odbył się w naszej szkole można śmiało określić jako: smaczny, zdrowy i bezpieczny. Po wspólnym, lekkim posiłku uczniowie spędzili aktywną przerwę, która jest organizowana w każdy poniedziałek, środę i piątek na dużej przerwie.

Post Author: Joanna Marucha